Datorhjälp - Felsökning & Reparation av datorer

Din specialist på datorer, service, reparationer och nätverksteknik i Sundsvall
Ring oss – 060 – 785 20 10 – alla dagar i veckan!

HDMI-porten på Playstation 5 är utsatt – vi lagar den!

Just HDMI-porten på Playstation 5 är vanligt att den med tiden slits och glappar mer och mer.
Inte sällan sker det att man snubblar på kabeln eller råkar rycka i den vid städning och liknande.

Datorlabbet monterar ny HDMI-port för 699kr – väntetiden från inlämning är 1-2 dagar tills du kan hämta din Playstation 5 igen!


 Under slutet på September kan du även skicka in din PS5 för reparation!

Hur det går till

Allt arbete sker i ESD-skyddad yta där din Playstation 5 skruvas isär. PS5 består av extremt många skruvar, 45-50st beroende på version.
När allt är isärskruvat skyddar vi ytan för kylningen där flytande metall används som kontakt mellan krets och kylning – därefter görs din Playstation 5 rent med tryckluft.
Nu är det dags att löda!
Varmluft används för att värma bort den gamla HDMI-kontakten, samtidigt inspekteras anslutningarna på kretskortet så inga banor är upprivna eller skadade, dessa lagas isåfall först. Därefter löds den nya HDMI-kontakten dit med varmluft igen och anslutningarna kontrolleras under mikroskop.

Därefter monteras allt ihop igen och funktionstestas innan du får meddelande att den kan hämtas igen.

Här kan du se en filmsnutt hur det ser ut på HDMI-kontakten när man snubblat på den.

 

Tänk på detta för att minska risken för att din HDMI-kontakt på Playstation 5 går sönder

  • Använd vinklade HDMI-adaptrar: Genom att använda en 90-graders vinklad HDMI-adapter minskar du trycket på själva kontakten, vilket gör att kabeln inte sticker ut lika mycket och är mindre benägen att ryckas loss.
  • Kabelhantering: Använd kabelklämmor eller kabelkanaler för att fästa HDMI-kabeln längs väggar eller baksidan av en TV-bänk. Detta minskar risken för att någon snubblar på kabeln eller att den rycks ur konsolen.
    Om kabeln passerar en dörröppning, tejpa kabeln eller köp en tunn kabelkanal som hindrar att man snavar på den.
  • Använd en HDMI-förlängningskabel: Anslut en kort HDMI-förlängningskabel till PS5 och låt den ta slitaget. Om någon råkar dra i kabeln kommer förlängningen ta smällen och gå isär istället för den inbyggda HDMI-porten.
  • Placera konsolen på ett säkert ställe: Se till att PlayStation 5 står på en stabil yta, helst på ett ställe där den inte är i vägen för personer som går förbi.
  • Undvik billiga HDMI-kablar. Det finns mycket billiga HDMI-kablar på lågprisvaruhusen, dessa fungerar men är ofta halvkassa i specifikationerna och kanske är lite mer glapp än andra vilket kan orsaka mer slitage och öka risken för att du skadar din HDMI-kontakt.